کامپیوتر نظری
کامپیوتر نظری

کامپیوتر نظری

۶ عامل کلیدی در انتخاب خنک کننده لپ تاپ

 شما جزء کدام دسته از افراد هستید ؟ کسانی که برای کارهای لحظه ای و  بیشتر به دلیل داشتن کامپیوتر در سفر ، لپ تاپ را انتخاب می کنند یا افرادی که برای کارهای گرافیکی و بازیهای حرفه ای همانند یک کامپیوتر خانگی از لپ تاپ خود کار می کشند ؟ اگر چزء دسته دوم هستید حتما به فکر یک سیستم cooling برای لپ تاپ خود باشید . چون همانطور که قبلا هم در علم فردا گفته شده ، در اثر عبور جریان از قطعات الکترونیکی گرما تولید می شود حال اگر ما هم به افزایش این گرما بر فرض مثال با قرار دادن لپ تاپ خود روی فرش کمک کنیم خودتان حدس بزنید چه اتفاقی می افتد .
 اساس کار خنک کننده ها ، القای هوا توسط یک فن به داخل لپ تاپ ضمن ایجاد فاصله بین لپ تاپ و محل استقرار آن که بیشتر اوقات زمین و میز کار است ، می باشد .
   خنک کننده های لپ تاپ

 

خنک کننده های متنوعی در بازار وجود دارد که بنا به دلایل و سلایق مختلف قاعدتا دارای ویژگی های مختلفی هم هستند . اما اینکه چه خنک کننده ای مناسب کار شماست ، مستلزم در نظر گرفتن و بررسی این ۶ عامل مهم می باشد :

۱ – قیمت :

این عامل حذف نشدنی است و در واقع عاملی مشترک در خرید تمامی نیازهای شماست . بعضی اوقات یک رنگ بندی یا طراحی خاص که به نحوی ایجاد نیاز است ، بر قیمت کالای شما می افزاید . گاهی جنس ارزان هم به اندازه جنس گران کار شما را راه می اندازد . شاید خیلی از مواقع بتوان مثل معروف ” هیچ گرانی بی حکمت نیست ” را نادیده گرفت ( حداقل در بازار امروز ) .

قیمت خنک کننده ها در بازار دنیا چیزی بین ۳ دلار تا ۲۰ دلار است و در ایران هم با چیزی حدود ۷۰۰۰ تا ۱۵۰۰۰ تومان می توان یک خنک کننده معقول خرید .

۲ – ماندگاری و دوام :

این عامل بستگی به جنس فن بکار رفته و کلا مواد تشکیل دهنده خنک دهنده دارد . معمولا فن هایی که جنس مناسبی ندارند بعد از گذشت یکی دو ماه کارایی خود را از دست می دهند و باد مناسبی تولید نخواهند کرد . اصولا در نگاه اول می توان فهمید سیستم خنک کننده ای که قصد خریدش را دارید چند مرده حلاج است .

۳ – سکوت :

آزار دهنده ترین چیز هنگام استفاده از لپ تاپ یا کامپیوتر ، سر و صدای بی امان فن می باشد . تمرکز ناشی از سکوت است و اکثر کارهای کامپیوتری نیاز به تمرکز دارد پس حواستان در این زمینه جمع باشد . فنی نخرید که از دست زمین و زمان ناله کند .

۴ – قابلیت حمل / اندازه :

مسلما نمی توان در این زمینه ویژگی قابلیت حمل را نادیده گرفت چون این وسیله برای یک گجت قابل حمل به نام لپ تاپ طراحی شده . از آنجا که خیلی از این سیستم های خنک سازی از پورت USB برای تامین انرژی خود استفاده می کنند پس همواره باید کنار لپ تاپ شما باشد پس خنک کننده کوچک و سبک و البته تا حد امکان تاشو را انتخاب کنید .

۵ – قدرت خنک سازی :

اصلی ترین عامل همین قدرت خنک کردن لپ تاپ است چون هدفی غیر از این کار در میان نیست . اینکه خنک کننده از چه جنسی است ، آهن ، پلاستیک یا آلومینیوم ؟ اینکه کجای لپ تاپ قرار می گیرد ؟ اینکه آیا اجازه عبور هوا بین لپ تاپ و خنک کننده را می دهد‌ ؟ همه و همه سوالهاییست که موقع خرید باید به آن توجه داشت .

۶ – طراحی :

این عامل را می توان از دو دید مختلف بررسی کرد . یکی سلیقه ای یکی کاربردی . بعضی از شرکت های تولیدی در این زمینه به زیبایی آن بیشتر اهمیت داده اند تا در لحظه ، مشتری را جذب نمایند و بعضی به اینکه طراحی نادرست باعث بروز عوارض برای لپ تاپ و همچنین  استفاده کننده آن نشود ، به طور مهندسی شده طراحی می کنند . در زمینه طراحی دو عامل نقش مهمی دارند . زاویه نصب خنک کننده و مواد سازنده آن . هر کدام از این دو عامل به درستی رعایت نشود خنک کننده معیارهای صحیح را از دست می دهد .

نمونه ای از یک خنک کننده را می بینید که هم فاصله مابین را رعایت می کند هم وسط خود یک فن خنک کننده دارد .

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.